Primošten...

Primošten, malo primorsko mjesto , jedan je u nizu turističkih bisera koji krase Dalmaciju.
Svojim dugim šljunčanim plažama skrivenim u borovoj šumi , čistim i prozirnim morem pruža ugođaj kojem je teško odoljeti. Stari dio mjesta  okružen povijesnim bedemom odiše tračkom prošlog vremena. Pogled na morsku pučinu i plavetnilo jednostavno vas neće ostaviti ravnodušnima.
Osim prirodnih ljepota Primošten odlikuje i kulturna baština.

Okružen sa sedam malih otoka ,  smješten na brežuljkastom poluotoku , Primošten je zadržao sva arhitektonska obilježja srednjovjekovnog mediteranskog gradića. To se posebno vidi u uskim uličicama i zbijenim kamenim kućama u staroj jezgri mjesta.
U srcu starog dijela Primoštena smještena je crkva Sv. Jurja koja datira od 1485. g., Malo niže u podnožju brežuljka nalazi se crkvica Sv. Roka iz 1680. g.

Gosti željni aktivnog odmora mogu pronaći nešto za sebe između raznih sportova koji im se nude.  U  ponudi se nalaze tenis, stolni tenis , mini golf, odbojka na pijesku, Jet ski, pedaline, parasail, diving centar sa školom za ronjenje.
Za turiste željne avanture osigurana je doza adrenalina koja se može dobiti u aktivnostima kao što su free climbing, paint ball , bungee jumping, rafting na rijeci Cetini ..

Svojim položajem u blizini kulturnih i povijesnih gradova kao što su Šibenik (sa svojim zaleđem), Split i Trogir , te blizinom Nacionalnih parkova Krka , Kornati i Paklenica , Primošten postaje idealan izbor za vaš odmor- daleko od gradske buke, a ipak blizu starih civilizacija.

Osim u hotelskim kapacitetima ( Hotel Zora)  smještenim na poluotoku Raduča, Primošten nudi smještaj i u privatnim apartmanima  i kampu Adriatic . Ne treba zaboraviti ni Marinu Kremik  zbog koje je Primošten postao turistički raj za nautičare. Mirna lučica i uvala okružena je vinogradima Babića, koji predstavljaju svojevrstan spomenik i priznanje ljudskom radu.

Dobro raspoloženje uz kapljicu domaćeg Babića, fetu pršuta i sira i naše vesele domaćine garancija je za nezaboravan odmor.

        Dobrodošli u Primošten

www.primosten.hr
www.tz-primosten.hr
www.marina-kremik.hr

 

 

 

 
www.laguna-primosten.hr , 2008.