Rogoznica...

Rogoznica , malo ribarsko naselje smješteno u širokoj uvali, svakog dana postaje sve poznatije turističko odredište. Mir i tišina u sjeni borove šume, šljunčane i stjenovite prirodne plaže pružit će Vam užitak opuštanja daleko od gradske užurbanosti. Zbog razvedene obale Rogoznica je prikladna za sve vrste vodenih sportova. U mjestu djeluje nekoliko diving centara koji će Vam dočarati bezbrojne ljepote podmorja.

Rogoznica je poznata po pučkim feštama u kolovozu kao što su  Ribarska noć i Noć Rogoznice  kada ulice ožive posebnim ugođajem i osjeća se duh mediterana . Mjesto sa velikim brojem restorana, konoba i taverni nudi vam raznoliku gastronomsku ponudu.
Zmajevo oko, prirodni  fenomen nastao djelovanjem plime i oseke, posebna je zanimljivost mjesta. U blizini navedenog jezera smjestila se  luka nautičkog turizma Marina Frapa ,  koja godinama dobiva prestižne nagrade kao najljepša Marina na Jadranu.
Otvorena je tijekom cijele godine i raspolaze s 300 vezova u moru, te 150 mjesta za smjestaj plovila na suhom.

Župna crkva i crkveni toranj dominiraju naseljem. Prvotnu župnu crkvu sv. Nikole posvetio je biskup V.Arrigoni 11.svibnja 1615.g., a godine 1683. crkva je proširena i nazvana imenom Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo.
Na rtu poluotoka Gradina nalazi se crkvica posvećena zaštitnici rogozničkog puka i luke od 1722. godine Gospi od Kapelice, za čije je štovanje vezana legenda o čudotvornoj Gospinoj slici koju je pronašao ribar Ivan M. Bogavčić Tumburko i zavjetni blagdan koji se štuje od 1887. godine kada su u Rogoznici harale crne ospice.

Svojim položajem u blizini kulturnih i povijesnih gradova kao što su Šibenik (sa svojim zaleđem), Split, Trogir , Primošten  , te blizinom Nacionalnih parkova Krka , Kornati i Paklenica , Rogoznica  postaje idealan izbor za vaš odmor

Dobrodošli u Rogoznicu

www.rogoznica.hr
www.rogoznica.com.hr
www.marinafrapa.hr

 

 

 

 
www.laguna-primosten.hr , 2008.